Четирима са заловени с наркотици при полицейски проверки вчера в Русе.

На 17 април около 15:30 часа,  при обход в района на ул. "Борисова", служители на Първо РУ са установили лице, за което са имали информация, че се занимава с наркотици. При извършен личен обиск на 33-годишния мъж, в чантичката му е намерен пластмасов контейнер в цилиндрична форма съдържащ шест топчета суха тревна маса, електронна везна, отрязаци от алуминиево фолио с различни размери, празни полиетиленови пликчета с шлиц, а в ластик на бельото му е имало скрито прозрачно полиетиленово пликче с шлиц, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Мъжът заявил, че откритите количества наркотици са марихуана и метамфетамин и са били за негова лична употреба. Случаят е документиран и по него е започнало разследване по описа на Първо РУ за престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК, уведомен е дежурен прокурор.          

Вчера около 14:00 часа на бул. Липник в Русе, до бл. „Ангел Главчев“, наряд на Второ РУ е извършил проверка на две съмнителни лица. Изяснено било, че това са двама русенци на 21 г. Единият от тях е предал на полицейските служители, намиращите се в него две саморъчно свити цигари с марихуана. Той е бил задържан и отведен във Второ РУ. Случаят е документиран и е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1 от НК.

Около 00:10 часа на 17 април на ул. "Никола Петков" в Русе, в района на автобусна спирка, служители на Второ РУ са установили 33-годишен с наркотици. Мъжът предал на полицаите 2 грама марихуана, за която обяснил, че му е за лична употреба. Започнато е бързо производство, с оглед на престъпление по чл. 354а, ал.3 пр. 2,  т.1 от НК, уведомен е дежурен прокурор.          

Около 02:00  на 17 април служители на Второ РУ при обход в района  до блок "Иван Кръстев" в Русе са установили 43-годишен мъж. При полицейската проверка станало ясно, че има в себе си около 3 грама марихуана, за която обяснил, че му е за лична употреба. Мъжът предал наркотичното вещество на полицаите. Случаят е документиран и е започнато разследване в хода на образувано бързо производство с оглед на престъпление по чл. 354а, ал.3 пр. 2, т.1 от НК, уведомен е дежурен прокурор.