Музиката ме научи на това да съм търпелив и да чакам резултата, защото полагаш усилия, но не може да се получи още в първия момент. Това каза пред БТА младият пианист Георги Гатев, ученик на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков", удостоен с първа награда от международен конкурс, състоял се в румънския град Крайова.
Участниците в музикалния формат са били 21 от различни държави като председател на журито е била проф. Даниела Антонова.  
"Пианото за мен е инструмент, който може да свири целия оркестър. Свиря от 7-годишен, като в училището ме заведе моята майка. В началото ми беше много трудно, защото беше непознато и ново за мен, но нещата потръгнаха – с много труд и постоянство. Така заобичах пианото", разказва Георги.  
Освен в Крайова, той е отличен и от други значими конкурси – в Бургас от Международния конкурс за българска музика "Върбан Върбанов", в "Офреева дарба", в Провадия от Конкурса на името на Светослав Обретенов и други.
Негови любими композитори, чиито творби обича да свири, са Шопен, Брамс и Рахманинов. Младият пианист е категоричен, че иска да се развива професионално в музиката и "да стана поне малко международно известен". 
В момента се подготвя за Международния конкурс "Шуман - Брамс" в Пловдив, където трябва да се представи с 30-минутна програма.