Община Бургас призова държавата за цялостен ремонт на републиканския път до квартал "Сарафово". Става въпрос за отсечката от кръговото движение от квартал "Изгрев" в посока "Сарафово", която е част от от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата, съобщиха от Общината.
Значителните ремонти по това шосе там се осъществяват от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), с тяхно финансиране. По силата на междуинституционално споразумение Община Бургас само по спешност прави кръпки на пътя, възстановява сигнализация и маркировка.
За пореден път хората от квартала отправиха оплаквания за състоянието на пътя. Затова Община Бургас още веднъж се обърна към АПИ с призив за осигуряване на средства за цялостен ремонт. Трафикът по този път е интензивен, особено през лятото. С изграждането на Северния обход той пое още по-голямо натоварване. Така че основният ремонт на пътя е резонен и очакван от бургазлии, а и от гостите на града, посочиха от Общината.
БТА припомня, че Община Бургас няколко пъти отправи искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за възстановяване на крайбрежната алея към квартал "Сарафово".