Иво Димчев ще участва на Pohoda Festival в Словакия, заедно с над 40 артисти от цял свят, сред които Queens of the Stone Age, Thievery Corporation, Пеги Гу, Скепта, Джеймс Блейк, Morcheeba, Pendulum, Black Pumas, Арлоу Паркс, съобщават от екипа на фестивала.
Събитието ще се състои между 11 и 14 юли на летище „Тренчин“. 
През януари Pohoda спечели наградата за най-добър средноголям фестивал на European Festival Awards 2023.
АРТИСТИТЕ
Queens of the Stone Age пристига за първи път в Словакия. Групата има девет номинации за наградите „Грами", от които последните две са в категориите „Най-добър рок албум" и „Най-добра рок песен" за албума си In Times New Roman.
Пеги Гу понастоящем държи третото място в класацията на BBC Sound of 2024. Има номинация на наградите Brit Awards 2024 в категорията „Международна песен на годината" за (It Goes Like) Nanana.
Британецът Скепта е MC, продуцент и собственик на лейбъл, който изиграва решаваща роля за извеждането на грайм от ъндърграунда и навлизането му в музикалния живот на 21-и век. В момента работи по новия си албум Knife and Fork.
Джеймс Блейк е носител е наградите „Грами" и „Меркюри", и тази година отново е номиниран е за Грами", „Брит" и „Меркюри". 
Дуото Royal Blood на Майк Кер и Бен Тачър е носител на „Меркюри" за едноименния им дебютен албум, издаден през 2014 г. През 2015 г. печели наградата за най-добра британска група на годината на наградите „Брит“.
/ДД