Кампания, наречена „60 от сърце“, насърчава деца в неравностойно положение да посещават театрални постановки, съобщават инициаторите от The Balkan Theatre Factory.
На всяка тяхна постановка се пазят 60 места, които се предоставят на деца от домове или деца в неравностойно положение или деца на бежанци. „Вярваме, че хубавите неща се случват спонтанно. Края на миналата година направихме благотворителен спектакъл, който посетиха деца в трудно и неравностойно положение, както и деца от домове и бежанци от Украйна и Русия, реакцията беше възхитителна. След представлението много ръководители на центрове и родители изразиха желание за още подобни благотворителни представления. Така се появи идеята да отделяме 60 места за всеки спектакъл. Постановките ни са специално адаптирани за деца от началното училище - динамично развитие на действието, ярки костюми и декорации, интерактивни елементи, използване на мултимедийни изобразителни средства, музикално-пластични номера“, разказва Траян Велев, продуцент на спектаклите. 
Първият спектакъл на компанията е „Островът на съкровищата“, пиратско комедийно приключение за деца и възрастни. В адаптацията на класическия роман на Робърт Луис Стивънсън участват актьорите Ивайло Вълчев, Десислава Моралес, Христо Чешмеджиев, Владимир Ангелов, Станимир Михайлов,Владимир Богданов, Александър Христозов,Владимир Богданов, Никола Куцев, Михаил Иванов, Антон Колев, Стаян Младенов, Станимир Михайлов и Тони Николов. Режисьор е Олег Степанов. Сценограф е Лена Жукова.