Mono Inc, Pain of Salvation и Ihsahn гостуват в три последователни дни на Античния театър в Пловдив – 20, 21 и 22 септември, съобщават организаторите.
Mono Inc е германска готик група, която взима името си от Monomanie (мономания)– популярна през 19-и век диагноза за психическо разстройство, което в общи линии се изразява с „моментна лудост“ на иначе здрав разум. 
Вечерта на 21 септември ще започне с изпълнение на българите от Me and My Devil – група, в която най-отпред стои родения в Пловдив Ангел Каспарянов, подкрепян от двамата музиканти от Odd Crew – Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас) и Деян Драгиев-Даката (барабани). След тях излиза френската арт рок група Klone. Хедлайнерите са звездите на прогресив рока Pain of Salvation. Те са известни с инструменталното си майсторство, много музикални влияния и препратки, и мрачен поетичен подход. От първия си албум през 1997 г. досега, Pain of Salvation има репутация на непредсказуеми артисти, постоянно експериментиращи с музикалните стилове. В Пловдив те ще бъдат предвождани от Даниел Гилденльов – вокалист, текстописец и китарист на групата.
Певецът и китарист на Emperor – Ihsahn, ще посети България за първи път със соловата си група и трябва да признаем, че нетърпението за тази среща с него е голямо, тъй като е сигурно, че ще станем свидетели на един от най-добрите концерти от последните години – концерт извън тривиалното, с нестандартно звучене и неповторима атмосфера в магичната обстановка на многовековния античен театър, коментират организаторите. На 16 февруари тази година излезе новият албум, озаглавен Ihsahn (Candlelight Records, 2024), в който сам изпълнява всички вокали, китари, бас и кийборди. Концертът е част от музикален форум Music Of The Ages.