Сливен ще е спирка в национално турне на концерти с каузи под наслов „С песен и стих в сърцата“, съобщиха от Общината. Инициативата е в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и за повече българска музика в национален ефир. Концертът ще е на 20 юни на лятната сцена на античната и средновековна крепост „Туида“. 
Турнето се организира от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ в партньорство със Студио „Спринт Проджект“, Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, „ХайЛайф“ и други партньорски организации.
В него се включват посланиците на двете каузи Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, Невена Пейкова – финалист в музикалните формати „Х Фактор“ и „Гласът на България“, „Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокалното трио „Deja Vu“ – Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков, групите „Спринт“ и „Хоризонт“. Концертите са под съпровода на оркестър „София“ в състав Асен Драгнев, Николай Томов, Ивайло Терзиев и Толя Георгиев. 
Едната кауза на турнето е информационната кампания за репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Част от средствата от турнето ще бъдат предоставени за ин витро процедура на семейство. Другата е присъствието на българска музика в националните медии да достигне над 50 процента, като е подкрепена от огромна част от българските музиканти и изпълнители, допълват организаторите.