"Аз си знам" е премиерният спектакъл за деца на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. Представлението е създадено специално за първия учебен ден и поставя големите въпроси за смисъла от училището, за новото начало, за порастването.
Режисьор, автор и актьор в спектакъла е Маргарита Костова, в него участва и актрисата Ирена Ненчева. Сценографията е на Ясен Григоров.
"Децата са една интересна тема за изследване за мен – темите, които ги вълнуват, етапите им на развитие. Затова и темите, които сме поставили в спектакъла, са за порастването, за първия учебен ден, за детските вълнения. Моят първи спомен от първия ми учебен ден е много травмиращ, същото наблюдавах и при моята племенница. Затова искам да подкрепя децата при този техен сблъсък с обществото", разказа пред БТА Костова. 
Малките зрители ще се запознаят с Радост, на която й предстои да бъде ученичка в първи клас, ще научат какви чувства и мисли вълнуват малкото момиче и как то ще се подготви за новото предизвикателство.
"Нейните родители я подкрепят в това пътуване, всички от семейството дават съвети и естествено дават съвети от своя личен опит – това, което те са били, но тя няма да знае какво е да си ученик, ако просто не е опитала", допълни режисьорът. 
По думите на Костова няма разлика дали пишеш за деца или за възрастни. "Не трябва да пренебрегваме и подценяваме децата. В "Аз си знам" съм използвала един по-висок стил на изрази и на изказ с идеята, че децата няма да разберат всичко, но това е нещо като залагане на програма за тяхното бъдещо развитие и осъзнаване като личност", категорична е актрисата.
Според нея посланието на спектакъла е повече към родителите, които трябва да подкрепят своите деца в такива важни моменти. "И любовта е посланието – ако всичко правим с любов, със смелост, с безстрашие да опитаме новото случване, мисля, че целият живот на детето би протекъл с едно любопитство", каза още Костова.
Премиерното представление на "Аз си знам" ще се състои тази вечер на сцената на камерна зала в театъра. Второ представление ще има и в събота преди обед.