Смяната на министрите при смяна на правителствата на трябва да влияе на осъществяването на създадените успешни политики на министерствата. Надявам се, че това, което ще правим през следващите два-три месеца, ще бъде продължено от следващия министър на културата. Това заяви новоназначеният служебен министър на културата Найден Тодоров пред журналисти по време на визитата си в Бургас. В морския град той присъства на откриването на годишната изложба на учениците от специалност "Рекламна графика" и "Сценичен костюм" към Националното училище по музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", която бе открита тази вечер в залата на Дружеството на бургаските художници. Част приоритетите, които министър Найденов си поставя в периода на управление, са свързани с промените в закона за закрила и развитие на културата и необходимите нормативни промени за тяхното влизане в сила и ефективно прилагане. 
Друга важна задача пред него ще бъде и подобряването на работата на Национален фонд "Култура", който по думите му в момента разполага с прекрасен управителен съвет. 
"Когато говорим за служебно правителство, трудно можем да говорим за създаване на нови политики. Това, което трябва да направим, е да запазим съществуващото и да му помогнем да се развива напред", каза още министърът. 
Посещението в Бургас на Найден Тодоров е първото извън София, което той прави в качеството си на служебен министър на културата в настоящия кабинет. Той коментира също, че Бургас с основание има славата на културен град, в който се намира и една от най-хубавите опери в страната. "Общо взето, повечето градове в страната страдат от липса на пространства за сценични изяви, а Бургас има повече от достатъчно такива", допълни още той.