Широка гама от атракциони и люлки, някои от които ще бъдат за първи път представени в България, ще предложи на гостите си традиционният пролетен панаир в Русе, известен на поколения русенци като тарла. Най-малките пък ще могат да се възползват от т.нар. „семейни люлки“.
Панаирът, който за трета поредна година се организира от „Общински парази“ ЕООД, ще започне на 18 април, четвъртък, в Парка на младежта и ще продължи до 1 май.
На него любителите на вкусна храна ще могат да избират от менюто на 11 ресторанта, по традиция ще се  предлагат и сладки изкушения - понички, гофрети, захарен памук, бонбони и други.
Най-очакваните моменти от събитието и тази година ще бъдат гостуващите музикални изпълнители. Програмата започва на 19 април, петък, с фолклорни изпълнения на Петя Пантева. Организаторите канят всички танцови състави в града да се насладят на хубава музика и весело настроение и на 26 април, когато за доброто настроение ще се погрижат изпълнителките на фолклорна музика Ива и Велислава Костадинови.
На 20 април гост на панаира ще бъде популярният хип-хоп изпълнител 100 кила. На 24 април на сцената ще се качи талантливата Дара, а на 27 - Валерия Войкова-VALL. На 1 май край на Пролетния панаир ще дадат Торино и Пашата със свои изпълнения.