За обявяване на обществена поръчка за проектиране на третата лента при кръстовището за с. Враниловци настоява областният управител на Габрово Мария Башева - Венкова пред служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и и.д. председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Йордан Вълчев. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация – Габрово. 
От там допълниха, че директорът на Областно пътно управление- Габрово (ОПУ- Габрово) инж. Деян Георгиев е информирал областния управител, че техническото задание за изработване на инвестиционен проект за изграждане на допълнителна трета лента на кръстовището за с. Враниловци е предоставено в АПИ за съгласуване. От екипа на Мария Башева – Венкова посочват, че още през месец октомври 2023 година, след среща в АПИ, е възложено на ОПУ- Габрово да стартира процедурата с изготвяне на техническо задание. Предприети бяха и допълнителни мерки за обезопасяване чрез поставяне на делинеатори и маркировка.
БТА припомня, че кръстовището за село Враниловци на главен път Габрово – Севлиево е определяно като рисково от редица институции. Областният управител Башева през септември миналата година изпрати писмо до тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и до председателя на Управителния съвет на АПИ. В него се настояваше за проектиране и изграждане на трета лента при кръстовището.