Община Стра Загора организира информационна среща за разясняване на електронна платформа на програма „Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата на 17 април, сряда, в зала 33 на Регионалния исторически музей, съобщиха от местната администрация.
По време на дискусията ще бъдат представени функциите на системата пред потенциалните кандидати (творци и творчески общности) и ще могат да се обсъдят техническите възможности на платформата.
Припомняме, че през март общинските съветници в Стара Загора приеха на своето редовно заседание Правилника на програма „Култура“ на Общината за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата. Документът има за цел да осигури гаранции за изпълнение на задължителното условие за кандидатстване и осигуряване на съфинансиране със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост. По този начин ще се приеме конкурсното начало като принцип и процедура за избор на проекти и събития, които да получат финансиране. С приемането на Правилника на програма „Култура“ ще се увеличи и размерът на средствата, с които Община Стара Загора ще подпомага проектите за културни събития.