Изказване на старши треньора на Черно море Илиан Илиев след срещата от 29-ия кръг на efbet Лига между варненския тим и Левски, завършила 3:1 за домакините.
"Изключително важен мач за нас предвид това, че искахме да влезем в плейофите като минимум трети отбор, за да имаме три домакинства. Изиграхме мача така, както го бяхме планирали, дори и със смените. Левски има в средата на терена и в атака добри футболисти, трябваше да сме по-агресивни при изнасянето и това бе нужно за нас…
За съжаление второто полувреме го започнахме по начин, по който не трябва да започваме – Левски изравни и имаше минути, в които можеше да допуснем обрат, което за наше щастие не стана. След това направихме смените, потърсихме малко повече креативност и успяхме да победим. В отбора има добра атмосфера в съблекалнята, добър колектив. Почиваме и се подготвяме за следващия мач в Благоевград, който ще бъде много труден. Пирин израстват всеки мач и психологически, и игрово, и като самочувствие, така че ще ни е трудно.
Но важното е, че успяхме да си осигурим три мача у дома. Виждате хората каква обстановка създават на стадиона, за което им благодарим. Нека да мислим първо за следващия мач. Миналите години може би събирахме еднакви точки като гости и домакини, сега не е така, ама със сигурност, ако бяхме взели точки навън, както и у дома, със сигурност нямаше да говорим за второ и трето място."