Кметът на Шумен проф. Христо Христов надигра отбора по хандбал Шумен 61, който миналата седмица спечели турнира за Купата на България при мъжете.
Церемонията се състоя в "Арена Шумен" преди началото на първия плейофен мач от полуфиналите в мъжкото първенство, в който домакините надиграха бургаския Фрегата с 34:22 (17:11). 
Проф. Христо Христов бе поканен на терена да получи завоюваната преди седмица във Велико Търново Купа на България.
"Поздрави за поредния успех, който кара шуменци да се гордеем с вас и да знаете, че в лицето на община Шумен вие имате пълна подкрепа. Ще се радвам през този мандат да направим една модерна, специализирана хандбална зала, която да е свързана с вашата подготовка и тренировъчен процес. Във връзка с успеха общината ви прави специален подарък, който да подпомогне отпразнуването на спечелената купа“, каза кметът Христов, след което връчи запечатан плик на президента на местния хандбалния клуб Светлозар Начев. 
На полувремето на мача бе спазена и традицията да бъдат зарадвани щастливци от публиката с бутикови сувенири с логото на клуба, разиграни в томбола.
Както БТА информира, след спечелването на трофея в турнира за Купата на България, Шумен 61 атакува осма шампионска титла в мъжкия хандбален елит. В другия полуфинал играят отборите на Локомотив (Горна Оряховица) и Осъм (Ловеч). През следващата седмица са вторите срещи. Играе се до две победи от три мача, като спечелилите отбори ще спорят за титлата в хандбалния ни шампионат.