Изложбената зала на „Борисова“ 6 отново се превръща в спасителен остров, където човек може да избяга от унилата безнадеждност на поредни политически трусове, борби, наддавания и опротивели предизборни шлагери. В петък вечер бе открита изложбата на русенските живописци Ралица Кирилова и Цветан Симеонов. Двамата сърдечно посрещат русенци, които изпитват все по-остра потребност да си припомнят, че съществуват прекрасни истини - като талант, буйство на багри, пронизителна прозрачност, малки цветни притчи за истинските радости, които карат сетивата да се прераждат и да преоткриват усещането да си щастлив от докосването до изкуството. 
Ралица Кирилова и Цветан Симеонов канят ценителите на изкуството да споделят техните вълшебни светове. В пъстрите, наситени с колорит и динамика цветни приказки върху платната на Ралица оживяват не само любимите й ириси, рози, хризантеми и макове, а вдъхновяващи истории, напомнящи за причудливи приказки и за прелестни романтични поеми. Художничката показва най-вече маслена живопис, но посетителите ще видят също нейни акварелни работи, както и няколко натюрморта, изпълнени в по-рядко прилаганата техника на рисуване с алкохол и мастила. Доминантата в платната на Ралица Кирилова са цветята, но тя често се обръща и към традиционната за русенци тема за архитектурните шедьоври на града - при това във всеки от нейните русенски пейзажи има оригинални колоритни стилови акценти, които правят картините й разпознаваеми. 
Цветан Симеонов представя девет акварелни триптиха, които предизвикват множество и различни асоциации. За някои от зрителите те ще останат естетски издържани композиции, за други картините задават въпроси, провокират неподозирани размисли, при други ще отключат носталгични настроения, а може би и ще отворят врати, които дълго са оставали заключени. В натюрмортите на художника винаги присъства елемент, който прави „мъртвата природа“ не само жива, но често и двусмислена, загадъчна, закачлива или поетично-енигматична. Защото на ръба на вазата една птичка наблюдава пърхащата пеперуда, а балерината, която връзва атлазените панделки на пантофките си, уж е част от фона, но всъщност води безмълвен диалог с малката цветна сфера, удивително напомняща лицето на Пиеро. Флотската кула, кораби, котви издават друга страст на акварелиста. А той признава: „Две стихии много ме вълнуват: водата и небето!“. 
Ралица Кирилова и Цветан Симеонов са нарекли своята изложба юбилейна. С нея Ралица отбелязва значим житейски празник и четири десетилетия членство в русенското Дружество на художниците. Цветан пък бележи свои важни дати - преди тридесет години той се завръща в родния си град и първото, което го впечатлява, е частната художествена галерия на Кирилови, и така завръщането му става двойно - освен в града на своето детство Цветан се връща и към рисуването. А преди десет години става член на Дружеството на художниците. 
И четирите повода на двамата художниците са хубави - и заслужават поздравления. Десетки приятели, колеги и ценители отправиха своите добри пожелания към живописците в петък вечерта. Малко преди официалното откриване на изложбата това направиха и зам.-кметът Златомира Стефанова и зам.областният управител Георги Георгиев, които връчиха и поздравителни адреси.