Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев заяви за „Утро“, че ако отборът му играе освободено и с настроение, има шанс да вземе нещо от утрешния мач срещу „Спартак“ във Варна. След сутрешната тренировка днес футболистите на русенския отбор ще тръгнат на път към морето.
„Ще бъдем без наказания Мирослав Будинов, както и без трайно контузените Йордан Димитров и Олег Димитров. Ясно е, че Будинов ще ни липсва. Всички други момчета са здрави. Отборът на „Спартак“ е на второ място във временното класиране, но не е някакъв супертим, който може да ни уплаши чак толкова. Имам представа как играе нашият съперник. Някои казват, че напоследък спартаковци не били в чак толкова добра форма, но ние няма как да се вържем на подобни приказки“, обясни Ковачев.
Той коментира през смях писанията във варненски сайт и други издания, че лично ангажирал стари приятели от Варна с шпионската задача да му докладват с каква тактика може да изненада отбора на „Спартак“. За фалшивата афера „Утро“ писа във вчерашния си брой.
„Да пишат, каквото си искат. Да не би пък във Варна да са се поуплашили нещо, че опитват психоатака с тиражиране на такива измислици! Несериозно е да говоря по тема, която няма нищо общо с реалността“, каза старши треньорът.
В предишния кръг варненци победиха като гости „Марица“ /Пловдив/ с 2:0, а „Дунав“ завърши 1:1 у дома срещу „Беласица“.