В Техническия университет (ТУ в София на 16 април ще се състои дванадесетото издание на изложението на работодатели "Стажове 2024". На 17-ти април то ще има свое продължение във филиала на ТУ в Пловдив, съобщиха от висшето училище.
Изложението "Стажове" е най-голямото университетско събитие в страната. На него бизнесът се запознава отблизо със своите бъдещи инженери, които се обучават в най-големия и водещ технически университет в България и региона, част от Европейския технoлогичен университет EUt+.
На изложението студентите имат възможност да намерят подходящи позиции за първия си професионален стаж и да натрупат опит в реална работна среда.
Паралелно с изложението ще се излъчи и онлайн студиото "Стажове 2024", по време на което фирми ще представят информация за своята дейност, както за свободни стажантски позиции и стипендиантски програми.
Техническият университет в София разработва нови специалности - аерокосмическо инженерство, умни производства и градове. Те ще отговарят на съвременните изисквания на бизнеса, което дава възможност нашите специалисти да се реализират във всички сфери на обществото. Освен това в процеса на изграждане на учебните планове участва и бизнесът. Това каза преди дни ректорът на Техническия университет инж. Иван Кралов в ефира на "Денят на живо" по Нова нюз. Проф. Кралов отбеляза, че отпада и правилото, според което, ако не е заверен семестър по една дисциплина, студент не може да се явява на изпит и по другите. За преминаване след втори курс обаче трябва да са се взели всички изпити.