Първата копка на водно-рехабилитационния център на фондация „Александър Русев“ ще бъде на 12 април - денят, в който младият мъж би навършил 35 години, но остана завинаги на 24. Това стана ясно на благотворителния бал на фондацията за набиране на средства за изграждане на базата, в която бащата на Александър - Илиян Русев-Скури, да продължи да помага да деца с ментални и двигателни затруднения. В момента Скури работи с тях в басейна на Спортното училище, в който помощ за потърсили и получили стотици деца.
Благотворителният бал съвпадна с 60-ата годишнина на Скури, който получи торта с надпис Фондация „Александър Русев“ и заобиколен от близки и съмишленици си пожела плувният басейн да бъде построен възможно най-скоро. Подаръкът беше каска с лопата с надпис „Мечтите се сбъдват! 12 април 2024 г.“.
Балът в подкрепа на фондацията беше кулминацията в поредицата от събития, посветени на отбелязването на 10 години от работата на Илиян Русев с деца със специални потребности.
    Близо 200 души се присъединиха към инициативата за събиране на средства за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в Русе. Около каузата се обединиха гости от бизнеса, политици, юристи, артисти, спортисти, общественици и приятели.
Водещи на богатата програма бяха Кристина Борисова и Дидо Илиев, а Владислав Карамфилов-Влади Въргала организира атрактивен търг на дарени специално за случая картини.
    Илиян Русев-Скури изказа най-сърдечна благодарност към присъстващите, както и всички, които са му оказвали и продължават да му оказват подкрепа в името на децата със специални потребности. Признателността е огромна към всеки един, който отдава труда, времето и енергията си в построяването на мечтата на покойния Александър - мечтата, която вече е и на всички деца и техните семейства.
След бала в сметката на фондация „Александър Русев“ постъпиха събраните от дарители близо 35 000 лева.