Отборът на „Дунав“ се отърва като по чудо от загуба в домакинския мач срещу „Беласица“ /Петрич/ - 1:1. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, съгласен ли сте, че футболистите ви играха доста слабо?
- И да, и не. Като положения имахме повече възможности от тима на „Беласица“, но все нещо не ни достигаше. Другото ме притеснява повече - липсата на характер у някои хора. Домакини сме, вместо да играем със самочувствие, хъс, да се борим за всяка топка, ние сме се свили и ни е страх да поемем отговорност. И това не е за първи път. Като се замисля, отборът ни като качество на футболистите не е по-лош от предишни наши гарнитури, но резултатите са по-лоши. Не мога да си обясня този парадокс. Все си мисля, че ако някои момчета продължават по този начин, нямат голям шанс да останат през лятото в „Дунав“.
- Миро Будинов получи червен картон. Не трябваше ли опитен като него човек да прояви хладнокръвие?
- Донякъде се опитвам да го разбера, защото мачът не вървеше и всички бяха изнервени от елементарния начин, по който получихме гол. Ако разглеждаме реакцията му в чисто човешки план, явно нервите му не издържаха. Иначе съм съгласен, че не биваше да се поддава на провокациите. Той щеше да бие дузпата и при 1:1 оставаха 15 минути до края, в които можеше да се случи всичко и да се преборим за трите точки.
- Хубавото е, че последните 4 отбора не взеха нищо от кръга.
- Ние не бива да гледаме другите тимове, а да гледаме в собствения си двор. Както вървят нещата, ни чака голяма битка за спасяване на кожата.
- Как се чувствате след такива нелепи мачове?
- Как! От месец съм с високо кръвно налягане. Вече почнах да се питам дали си струва да си късам нервите за сметка на здравето. В почти всеки мач, особено напоследък, повтаряме едни и същи глупости като ключови грешки.
- Разбрахме, че БФС най-сетне е склонен да уреди с картотека Радослав Апостолов. Така ли е всъщност?
- Има такъв момент, като обещанието беше за днес /вчера/. Продължаваме да чакаме с надежда.
- Този уикенд не се предвижда кръг. Как ще запълните паузата
- В петък ще играем контролен мач срещу „Янтра“ в Габрово.

Класиране
1. „Септември“     51
2. „Спартак“ /Вн/    48
3. „Монтана“         46
4. „Марек“         45
5. „Добруджа“     40
6. „Янтра“         40
7. „Спартак“ /Пл/     38
8. „Струмска слава“     37
9. „Лудогорец II“     36
10. ЦСКА 1942 II     32
11. „ДУНАВ“         32
12. „Литекс“         31
13. „Беласица“     28
14. „Черноморец“ /Бс/     28
----------------------------
15. „Спортист“     26
16. „Марица“         25
17. „Бдин“         18
18. „Черноморец“ /Бч/ 18
Първите два тима влизат директно в Първа лига. Третият в класирането играе бараж с 13-ия отбор от елита. Последните 4 отбора изпадат директно.