22 615 лева събра благотворителният концерт в полза на фондацията „Александър Русев“ в неделя вечерта.
Звездната нощ започна с кратко видео, което показа кадри на Илиян Русев-Скури със стотиците деца със специални потребности и възрастни хора с различна степен на затруднение в развитието си, на които той помага ежедневно с водна рехабилитация, грижа и много внимание напълно безвъзмездно вече 10 години. Фондацията на името на сина, който е загубил, вече има отпуснат от Община Русе терен за водно-рехабилитационен център на ул. „Руй планина“, в който Скури ще има възможност да помага на още много хора.
Всички изпълнители - от водещите Елена Петрова и Владислав Карамфилов-Влади Въргала до русенската група „Попокатепетъл“, ангелогласната Невена Цонева и рок величията от Б.Т.Р. - участваха в концерта без хонорар. Помощ оказа и Община Русе, която отвори залата без наем.
„Едва ли има нещо по-смислено, което може да ни обедини, да ни накара да бъдем заедно и да ни сплоти като общност, като родители, като съмишленици“, казаха в началото на концерта водещите.
Техническа и организационна подкрепа за осъществяването му оказаха „Парти Груп Ентъртеймънт“ и Ротари клуб Русе с президент Емил Кехайов, „Фобос Про-Саунд“, „Латона Лайт Стейдж енд Саунд“, хотел „Бистра и Галина“, режисьорът Деница Дончева, сценаристът Кристина Борисова и Венелин Венков от Ку-Ку Бенд, който е и в управителния съвет на Фондация „Александър Русев“. А всичко бе запечатано на снимки и видео от Мирела Партинова, Ширин Джавидова и Цветелин Иванов.