Талантливият състезател на русенския клуб „Локомотив-Тончо Тодоров“ Александър Тодоров се класира първи при юношите на международен турнир по спортна стрелба в Германия. Възпитаникът на Севдалина Стоянова участва в надпреварата с въздушен пистолет в така наречения вълчи маратон, при който, за разлика от България, се стреля в 6 серии. Според специалистите тази престрелка е изключително тежко изпитание за издръжливост, техника и самообладание. Резултатите на Александър се зачитаха и за общото класиране при мъжете, където завърши с девети резултат.
Тодоров е в Германия, тъй като води подготовка за европейско първенство. Неговата дарба бе забелязана преди година от германски треньори, които го поканиха да тренира при лагерни условия. Той ще участва в още турнири на немска земя.
Александър се засече в Германия с легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева. Гроздева, която е новият председател на федерацията, участва в турнир от Световната купа.
Тя поговори с талантливия русенец и му каза, че следи отблизо неговото развитие.
„Продължавай да работиш все така, за да си един ден част от националния отбор като участник на олимпийски игри и световни първенства“, пожела му Гроздева.