Ели Герасимова представя 20 абстрактни живописни творби в галерия Medina Аrt Gallery в Рим, Италия. Експозицията Immaginare… („Представете си...“) ще се проведе от 15 до 21 март, съобщава авторката.
По думите й Medina Art Gallery е сред една от най-добрите италиански и световни галерии. „Нейните три зали, разположени в центъра на Рим, са дом на многобройни събития, намиращи широк отзвук в културният живот на Италия“, отбелязва Герасимова. 
„Всички творби, които са част от тази изложба, са създадени, за да провокират днешния човек да си позволи да мечтае, да навлезе в света на фантазията, да се върне в детството и да се почувства отново като дете. Целта е да въведе възрастните в света на децата, един магически, нереалистичен свят. Деца, които могат да дадат сила на въображението си, с ума си, прозрачен и невинен”, казва художничката.  
Ели Герасимова е родена в град София. От дете печели различни конкурси, включително международни. Завършила е Гимназията за приложни изкуства „Св. Лука“, „Нов български университет” и Югозападния университет „Неофит Рилски“. Зад гърба си има четири самостоятелни изложби в България. В началото на март 2024, една от най-развиващите се световни галерии, испанската Toolip Art Gallery, я кани да участва в премиерна, обща изложба по случай откриването на новата си галерия в Будапеща, Унгария, заедно с още 45 творци от цял свят.
/ВСР