Влади Въргала започва в Русе снимките на новия си сериал „Шменти капели: Легендата“. Работата на снимачния екип ще започне в средата на този месец, а Владислав Карамфилов пристигна в Русе за уточняване на детайлите.
„Фактът, че голяма част от филмовата продукция ще бъде заснета именно в Русе, е показателен, че градът ни е достоен кандидат за Европейска столица на културата през 2019 г.“, каза кметът Пламен Стоилов по време на срещата си с известния артист и снимачния екип. Кметът връчи на режисьора на лентата почетна значка „Русе“ и го покани да бъде едно от лицата на кампанията „Русе - град на свободния дух“. Влади Въргала прие предложението и заяви готовност да подкрепи града ни в битката му за Европейска столица на културата през 2019 г.
Екипът на „Шменти капели: Легендата“ е избрал Русе заради уникалното архитектурно и богатото историческо наследство на града. В продукцията участват над 200 български актьори, сред които Христо Шопов, Захари Бахаров, Йосиф Сърчаджиев, Филип Трифонов. Сюжетът в новия сериал обхваща период от 30-40-те години на миналия век, социализма и стига до наши дни.