Президентът на федерацията по борба Христо Маринов потвърди в официално изявление, че спорът за титулярното трико на 62 килограма между състезателката на „Юнак“ /Русе/ и Тайбе Юсеин ще се реши на международния турнир „Дан Колов. Турнирът ще се проведе от 7 до 10 март, а победителката ще получи правото да преследва олимпийска квота в тази категория.
По-рано излезе информация, че при успех на Тайбе ще бъдат насрочени две допълнителни преборвания. Засега това не е потвърдено.
Биляна остана без медал на европейското първенство в Букурещ, което завърши преди няколко дни. Тя започна с победа от 4:0 срещу французойката Ирис Тибо, после водеше с 2:1 срещу шведката Джоана Линдберг, но допусна загуба бувално в последната секунда.
Юсеин /вече в ЦСКА/ претърпя провал с неочаквано тежки поражения от румънка и туркиня. Тя обаче се завърна на тепиха след дълго лечение на контузия.
Друга състезателка на „Юнак“ - Юлияна Янева, ще влезе в конкуренция с още една боркиня на ЦСКА - Мими Христова. Двете спечелиха бронзови медали в Букурещ съответно на 72 и 68 кг. 68 обаче е олимпийска категория и Юлияна ще слезе в нея, за да се утвърди евентуално като титулярка и да се бори за квота към Париж.
Маринов съобщи и една интересна новина - класикът Едмонд Назарян може и да пропусне олимпийската квалификация в Азербайджан, защото е с арменска кръв, а отношенията между азери и арменци, са меко казано, доста обтегнати.