Хулиганство на пътя за късмет се размина без жертви, но, за съжаление, виновникът ще се отърве вероятно с леко наказание, което няма да го спре отново да извади пистолет и да стреля срещу друг шофьор. Инцидентът е от края на миналата седмица, когато при разминаване на два автомобила шофьорът на единия стреля срещу другия. Сигналът е подаден в полицията от потърпевшия 54-годишен мъж от Русе. Той разказал, че по време на движение с управлявания от него автомобил „Пежо Боксер“ при изпреварване водачът на друг автомобил „Пежо“ е извадил пистолет и е стрелял в стъклото на предната му лява врата, което се счупило. Потърпевшият последвал другия автомобил и при опит да го засече и спре, водачът му отново е стрелял и счупил стъклото на предната му дясна врата, а след това е избягал.
За инцидента полицията е задържала 43-годишен мъж от Павликени за 24 часа по Закона за МВР. Той обаче ще бъде освободен, тъй като от прокуратурата не са поискали удължаване на мярката за 72 часа, съобщи Русе Медиа. Шофьорът, по когото е стреляно, разказва пред какво се е случило. Той споделя, че не познава нападателя и че въпросният човек се е държал предизвикателно на пътя още от района на 9-ти километър. Стрелбата, станала при изпреварване, е била два пъти, от двете страни на автомобила. Общо са открити осем сачми. След подаден сигнал и опит на мъжа да догони стрелеца, полицията го е установила и задържала.
Русенецът определи произшествието като своеобразен опит за убийство и затова недоумява как е възможно нападателят да бъде освободен. „Той не се целеше в гумите или в купето, а в мен. Двете стъкла са счупени, можеше сачмите да попаднат в главата или окото ми... Често с мен пътува и детето ми, не знам какво можеше да стане, ако то беше с мен“, каза мъжът. Той е получил две рани от сачми по ръцете.
По думите му полицията си е свършила много добре работата, но наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура-Русе е решил да пусне 43-годишния жител на Павликени. Образуваното досъдебно производство, по което се работи, е за хулиганство.