Обвиняем за убийство на мъж в с. Новачене остава в ареста. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.
Днес съдът разгледа искането на Окръжна прокуратура – София за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 77-годишния О.Н., привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че на 11 срещу 12 май т.г. в с. Новачене, община Ботевград, е умъртвен 57-годишният К.С.
По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва по цялото тяло на жертвата, след което то е било разчленено и изгорено.
Съдебният състав прие доводите на Окръжна прокуратура – София за наличие на обосновано предположение за виновността на обвиняемия О.Н. Съществува реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, се посочва в съобщението.
О.Н. вече е осъждан за средна телесна повреда, каза вчера административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова. По думите ѝ обвиняемият не се признава за виновен за убийство и не дава обяснения. Тя уточни, че ще му бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза.