Основен ремонт на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“ със средства, осигурени от държавата, основен ремонт на 28 обекта от първостепенната улична мрежа, повдигнати пешеходни пътеки до образователните институции, проектиране на укрепването и реставрацията на Паметника на свободата, изграждане на църква в кв. ДЗС и на паметник на Стоян Михайловски. Това са част от дейностите, чието финансиране предстои. Предвижда се още закупуване на допълнителна техника за общинските предприятия, изграждането на спортна зала с басейн в училище „Васил Левски“, на два нови корпуса в Дом „Приста“, закриване и рекултивация на клетка 2 за неопасни отпадъци и технически проект за закриване и рекултивация на клетка 3 от регионалното депо. Тези намерения на администрацията бяха огласени при вчерашното приемане на разчет за бюджетните приходи и разходи от общинските съветници. Това се прави за пръв път и се налага заради липсата на държавен бюджет, което пряко рефлектира върху местния.
Осигурени са средства за ремонти на междублоковите пространства в града, еднократна помощ за граждани и програма „Асистирана репродукция“, издаването на „Алманах на първите неща“, организация на Световната купа по кану-каяк маратон и др.
Повече средства се предвиждат за общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, програма „Туризъм“, подпомагане на държавните културни институции и читалищата.
Увеличени бяха предвидените средства за Програма „Култура“ (120 000 лв.), за ремонт на детски площадки (150 000 лв.) и за подкрепа на спортните клубове по Програма „Спорт“ (610 000 лв.)    .