Състезателката ни в маратона Милица Мирчева е единственият български участник на световното първенство по лека атлетика, което ще започне днес в САЩ! Единственият! Да видим първо положителното - все пак ще има кой да носи българското знаме на откриването. Сега да видим реалността - нашата лекоатлетическа федерация е една от щедро захранваните с държавни пари, а управляващият я от 2003 година Добри Карамаринов бе избран през 2021-ва за президент на европейската атлетика. Вижда се, че добре я е свършил у нас, щом катери началнически върхове и на Стария континент.
Тези дни върви европейско първенство по баскетбол за девойки до 20 години. Да цитираме някои резултати на националния отбор - 54:90 срещу Португалия, 71:94 срещу Швеция, 52:72 срещу Литва!
Загубата срещу португалките е особено шокираща, защото преди 20-30 години наши специалисти дадоха импулс за развитието на този спорт в иберийската държава. Къде е днес баскетболна Португалия, къде е България?
Така е и в други спортове. Като се огледаме, остава да се надяваме на свободната борба /и то основно при жените/, на щангите /в чиято федерация цари страшен разкол/ и на вечната художествена гимнастика. 
Пропадане по всички фронтове. Друго няма и, както се очертава, скоро няма да има.