Борислав Балджийски, Божидар Васев и бразилецът Глаусио да Силва няма да вземат участие в днешната контрола на "Дунав" срещу "Астра" в Гюргево. Тримата са контузени. Балджийски е със съмнение за пукната костица, Васев мина през ядрено-магнитен резонанс, а Силва, който играе от дъжд на вятър, проплака от травма след вчерашната тренировка.
Мачът от 16.30 часа днес на стадион "Марин Анастасович" ще е последна проверка за русенските фуболисти преди домакинския им двубой от първенството на Първа лига на 21 октомври в Русе срещу пловдивския "Локомотив" /17.30 часа/. 
"Резултат от контролата не ме интересува. Хубавото е, че съперникът ни е много силен отбор. Както и да завърши тази проверка, ще гледаме основно към мача срещу "Локомотив" /Пд/. Виждам напредък в играта на отбора. На стадиона в Гюргево ще експериментираме. Искаше ми се да видя какво може Гласио да Силва и да го пусна като титуляр, но той пък се контузи. Надявам се, че състоянието на Балджийски ще се подобрява и че той ще може да вземе участие в мача срещу "Локомотив", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Наставникът допълни, че климатът за работа е отличен и че треньорският щаб действа в синхрон с президента на клуба д-р Симеон Симеонов.
Информация на сайта на "Астра" преди мача днес липсва, даже не са посочени конкретна дата и час, но пък старши треньорът на съседите Георге Мулцеску казва пред румънски медии, че ще заложи на повечето си титуляри. Сред отсъстващите ще бъде българският му вратар Пламен Илиев, който ще играе утре за националния отбор в мача от турнира Лига на нациите срещу Кипър.
Мулцеску отказва коментар на въпроса каква е причината за ранната смяна на Нелуц Рошу в мача за първенство на Лига 1 срещу "Виторул" в Констанца /0:1/. Бившият футболист на "Левски" запночна като титуляр, но во 39-а минута отстъпи мястото си на Белу.