Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие- всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката „кандида албиканс”. Това разказа самият той в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия.Докато се занимавал със злокачествени образования, Симончини установил, че всеки тумор започва след появата на тази гъбичка. Така лекарят стигнал до извода, че е необходимо да се атакува именно тази гъбичка, за да се ликвидира и ракът, защото именно свръхпопулацията й води до развиването на злокачествения тумор.

Според него, официалната медицина е наясно, че във всеки тумор има гъбички, но се смята, че първо се развива злокачествено образование, а гъбичката идва после. Докато неговото мнение е обратното-първо идва гъбичката, тя развива свръхпопулация и така се стига до раково образование.

„В организма не трябва да има гъбички, те са убиец и нямат място в нашето тяло. Те обикновено идват след заразяване от допир или проникване в организма при вагинални проблеми”, разкри докторът. Според него, ако организмът има добра имунна защита, той се справя с гъбичката, но ако е отслабена тази защита, започва да се развива тумор. 

Д-р Симончини разкри още, че при отстраняването на рак трябва да се използва сода бикарбонат, която ограничава разпространението на гъбичката в организма и нови туморни образувания. Той препоръчва содата за общо лечение, като уточнява, че само при тумор в костите това е невъзможно.