Агенция „Пътна инфраструктура“ предаде на Главна дирекция „Национална полиция“, ГД „Гранична полиция“ и на Агенция „Митници“ списък с идентификационните номера на винетките, които бяха откраднати от сградата на Областно пътно управление – Хасково. Стикерите са предимно от категориите К 1 и К 2 – за тежкотоварни превозни средства и автобуси. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство и работата по него продължава.

АПИ препоръчва на шофьорите да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа – 3300 разпространителски пункта. Това са бензиностанциите, „Български пощи“, големите търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че водачът на МПС закупува неистинска или открадната винетка и подлежи на наказателна отговорност.

Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2015 г. и образците на стикерите можете да намерите на адрес http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri

Пълният списък на дистрибуторската мрежа е публикуван на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, http://www.api.bg/files/8614/2235/8281/Punktove_distributors_31-01-2015.pdf