Опашка от военни се образува пред Централния военен клуб, където бе поклонението пред тленните останки на генерал-майор Нейко Ненов, предаде БГНЕС.

Ген.-майор Ненов почина след тежко боледуване на 53-годишна възраст. На поклонението му днес дойдоха освен ръководство на армията и висши военни, и редови военнослужещи. Да почетат генерала, който е бил командир на бригада Югоизточна Европа в гр. Констанца, Румъния, командир на многонационална бригада – Кабул, под командването на ISAF – Афганистан, с мандата на длъжността командир на бригада Югоизточна Европа във Военния клуб бяха много хора, с които той е служил и от представителствата на военните аташета.

О.р. генерал – лейтенант Стефан Василев, началник на Нейко Ненов в Сухопътни войски, каза, че той е бил идеален колега, приятел, офицер, професионалист във всяко едно отношение. "Жалко за генерал-майор Ненов, за човека Ненов, за професионалиста. Ненов беше много добър офицер", каза генералът.

"Навсякъде беше весел, приветлив човек, на който винаги можеше да се разчита. Дали подчинен, дали командир или началник, винаги може да се разчита на него", каза генерал-майор Василев. Той изрази съжалението за ген. Ненов – един офицер, на който българската армия разчиташе и офицер, ценен не само у нас, но и в партньорите ни от НАТО.

Страхотен и принципен човек с това можем да го запомним, каза подполковник Симеон Кирилов, който беше подчинен на ген.-майора в Сухопътни войски.

Така армията изпраща един достоен генерал. Нейко Ненов ще бъде запомнен освен с кариерата си и с доброто си отношение към хората. На поклонението днес имаше и бивши началници на отбраната, бивши министри, депутати от различни парламентарни групи.