Фернандо Торес избухна с два гола за Атлетико Мадрид и така помогна да тима си да детронира носителя на трофея Реал Мадрид от турнира за купата на Испания.
След победата с 2:0 в първия мач на "Висенте Калдерон", на реванша от осминафиналите на турнира "Дюшекчиите" измъкнаха равенство 2:2 като гости на "Сантяго Бернабеу".
Завърналия се в родния клуб Торес се разписа в първата минута на двете полувремена. Това бяха първите два гола в един мач на Хлапето от 2013 година насам.
В средата на първото полувреме Серхио Рамос изравни за Реал с гол с глава, а в началото на второто полувреме новият-стар носител на Златната Топка отбеляза за крайния резултат.
На четвъртфиналите на турнира Атлетико ще играе с победителя от Барселона и Елче, като каталунците водят с 5:0 след първия мач.
Мачът започна със светкавичен гол на Фернандо Торес още в 49-та секунда. След хубава атака с пасове на едно докосване Гризман получи пас отдясно и бе изпуснат от Пепе. След това напредна по празното крило, стигна до наказателното поле и без да се лакоми  обърна на втората греда за Фернандо Торес и той отблизо простреля Касияс.
Реал отвърна с диагонален удар с глава на Гарет Бейл, който бе доста точен, но недостатъчно силен и Облак се хвърли и спаси. Малко след това Хамес прати дълго центриране към Бензема на втората греда и той нанесе удар от воле, но уцели защитник пред вратата.
След центриране от корнер Бензема от трудна позиция овладя топката във въздуха, а след това Роналдо с върха на пръстите си чукна топката пред вратата, но Облак бе точно там и улови.
В 20-та минута Серхио Рамос изравни резултата.  Тони Кроос центрира силно от фаул към втората греда и след като Облак излезе неразчетено, зад него Рамос засече с глава в мрежата.
Очаквано голът ентусиазира домакините и те натиснаха съперника. След няколко опасни атаки в 23-та минута белите имаха страхотно положение. Ниско центриране в наказателното поле бе изчистено право на пътя на връхлитащия Роналдо и той от десетина метра стреля към опразнената от Облак мрежа, но Марио Суарес направи решително блокиране пред голлинията.
В 29-та минута Реал имаше нова хубава атака. иско изведе Бейл по крилото, той не избърза а погледна и центрира към втората греда за Роналдо, който от 3-4 метра разстояние засече с глава, но топката се удари в тялото на Хуанфран и мина покрай гредата.
При друга ситуация удар извън наказателното поле на Кроос предизвика разбъркване, Бейл улови топката пред вратата, но преди да нанесе удар двама защитника го блокираха. Очевидно нарушение срещу Карим Бензема не бе дадено от съдията, но то така или иначе бе на границата на наказателното поле, а не вътре.
Постепенно остротата в атаките на Реал намаля, но натискът оставаше сериозен и статистиката отчете потресаващите 81 процента притежание на топката за домакините.
Малко преди почивката удар на Роналдо се удари в ръката на Миранта, но тя бе прилепена към тялото и съдията правилно не отсъди дузпа. Минута по-късно Марсело успя да намери пролука за изстрел от границата на наказателното поле, но не затрудни вратаря.
Второто полувреме започна по същия начин като първото - с бърз гол на Фернандо Торес. Нападателят бе изведен отляво в наказателното поле, финтира елегантно Пепе и след това отблизо реализира. Навас успя да отклони леко топката с крак, но недостатъчно, за да предотврати гол.
В 51-та минута гостите бяха близо до трети гол. При контраатака Торес получи с пространство пред себе си, но се полакоми и не подаде на непокрит съотборник встрани. След това не можа да финтира Карвахал в наказателното поле, но отбитата топка стигна до Гризман и той от отлична позиция стреля неточно.
След краткото объркване Реал се съвзе и отново натисна. Удар с глава на Роналдо не бе уловен добре от Облак, но защитник изчисти.
В 54-та минута обаче португалецът изравни резултата за втори път. Бейл бе изведен в наказателното поле и почти от аутлинията центрира назад пред вратата, където Роналдо с много точен удар с глава отклони неспасяемо до гредата.
Този път обаче изравняването не подейства кой знае колко положително на домакините и дори Атлетико бе по-опасния отбор. Няколко грешки в защита на Реал обаче не бяха наказани. Гризман имаше удобна позиция от фаул, но стреля малко над гредата.
При една от станалите по-редки атаки на Реал Серхио Рамос отново засече с глава, но този път право в ръцете на Облак. Марсело опита слалом пред наказателното поле и накрая стреля, падайки на земята, но неточно покрай вратата. След центриране пред вратата на Атлетико Бензема спечели въздушното единоборство със Сикейра, а след това падайки от въздуха стреля към опразнената мрежа, но от непосредствена близост прати топката над вратата. При тази ситуация топката удари защитника на Атлетико в ръката, но отново нямаше умисъл.
Нов удар на Бензема от трудна позиция бе блокиран от защитник, а след това Бейл засече с глава центриране на Марсело, но високо над вратата.
До края на мача играта се накъса от няколко груби нарушения и очевидно и двата отбора се бяха примирили с крайния резултат.
В самия край на мача Реал организира една нелоша атака, при която Карвахал подаде на непокрития Иско в наказателното поле, но той от чудесна позиция стреля близо до вратаря и Облак спаси

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид  2:2
0:1 Фернандо Торес 1
1:1 Серхио Рамос 20
1:2 Фернандо Торес 46
2:2 Роналдо 54


Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе (59 Варан), Рамос, Марсело, Кроос, Иско, Хамес (71 Хесе), Бейл, Роналдо, Бензема
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Годин, Миранда, Сикейра, Тиаго, Марио, Коке, Раул Гарсия (80 Раул Хименес), Гризман, Торес (58 Арда Туран)