Софи Маринова маха бебето! Трагичната новина сподели самата изпълнителка пред "България Днес".

"Бебчето не е добре. Оказа се, че бременността ми е извънматочна. Не мога да задържа плода, защото влияе пагубно на здравето ми. Нямам друг избор, освен да направя аборт" - разказа през сълзи певицата.

Само преди две седмици Софи Маринова обяви за първи път пред "България Днес" щастливата вест, че чака второ дете. Очакванията бяха певицата да роди през август, а надеждите й бяха бебето да е момиче.

"Ще бъде зодия Лъв и ще я кръстя Клеопатра" - разказваше певицата.
Изпълнителката бе категорична, че няма да разкрие кой е бащата на бебето и дори самата тя не го познава добре.

"Млад, здрав, красив! На 20 и няколко години. Такъв го търсих, за да имам хубаво дете. Прекарахме една нощ след мое участие и бебчето се получи. Няма обаче да му казвам нищо, не искам да го търся, детето ще си е мое и ще си го гледам сама" - разкри тогава Маринова.

Новината за бебето на певицата обиколи скорострелно медийното пространство, а спекулациите около бащата на детето са безброй. Най-спряганата версия бе, че продуцентът на певицата - Крум, е сбъднал най-голямата мечта на Софи - да има второ дете.

"Направо не ми се коментират тези слухове за Крум! Той си има деца, семейство... Естествено, че не е той бащата" - категорично отрича Софка информацията.
Друг мъж, сочен за родител на бебето на Маринова, е млад приятел на Фики, който напълно отговаря на описанието на певицата за непознатия младок, който я е забременил. Изпълнителката обаче твърди, че дори не познава момчето.
"Много е хубав, ама не съм била с него. Не го и познавам, така че да не пишат такива глупости" - казва Софи.

Певицата преживява тежко неотменимото решение да направи аборт. По думите на фолкаджийката няма друг избор, ако иска да запази живота и здравето си.
"Не е проблемът във възрастта ми, въпреки че скоро ставам на 39 г. Докторката ми обясни, че това се случва и на млади момичета. Така било писано..." - разстроена е Маринова.

Дълги години певицата е правила неуспешни опити да забременее с второ дете. С бившия й съпруг Дачо така и не са успели да се сдобият с наследник. Малко преди да навърши 39 г. и без сериозна половинка, съдбата поднася дългоочакваната радост на Софи. За съжаление й я отнема бързо. Според изпълнителката най-голямата й грешка е била, че е съобщила твърде рано за бебето и е трябвало първо да се консултира с гинеколог.

"Разказах на всички още преди да съм посетила докторката си. Направих си теста сама, вълнението беше огромно, че такъв хубав подарък ще получа за Коледа, и бързо се разговорих, а не трябваше така да правя. За тези неща е добре да изчака човек, преди да сподели пред хората. Това ми е урокът" - разкайва се Софи.

Близките на Маринова са силно притеснени за здравето на певицата. Според ромската перла обаче, колкото и да е голямо нещастието й, няма да повлияе на психиката й.

"Софка е силна! Винаги успява да стъпи на краката си" - убедена е певицата за бъдещето си.

Водят я с белезници в съда

Бременната Софи Маринова най-вероятно ще бъде доведена принудително в съда, защото не се яви доброволно да свидетелства във Враца вчера. Фолкпевицата е призована да дава показания в съдебния процес срещу известния лихвар Ангел Попов-Главестия. Софка не дойде на вчерашното заседание по делото. Заради това се очаква на следващото да бъде доведена принудително. Това означава, че ченгета ще вземат Софка от дома й и с патрулка ще я закарат в съда. Тя ще остане там под охрана, докато не даде показания пред магистратите. След това ще бъде освободена, обясниха юристи.
В съда вчера не дойде и вуйчото на Дачо. Софи Маринова се раздели с доведения си син Дачо след четиригодишна връзка. От неявилите се свидетели се очаква да разкажат какво знаят за лихварската дейност на Главестия. Според обвинението тя е започнала преди девет години в заложната му къща в Козлодуй. Той давал кредити с големи лихви, което е незаконно.

На вчерашното съдебно заседание не се явиха още куп свидетели, а тези, които се изправиха пред съда, напълно или частично се отказаха от думите си в досъдебното производство.