Полицията задържа мъжа, който нападна в неделя лекарка в Спешния център в град Раковски, съобщи директорът на полицията в Пловдив Пламен Узунов.
Нападателят е бил издирван от служители на полицията от три областни дирекции – Сливен, Хасково и Пловдив, обявен е бил и за общодържавно издирване. След разпит на лица от Раковски, свързани с него, е установено, че това е Стоян К., на 35 години, от хасковското село Александрово, укривал се в Симеоновград.
"Мащабната акция се наложи, тъй като лекарката не е успяла да запише имената на детето и на тримата му придружители – мъжа, майката и бабата", обясни Узунов.

Случаят е разплетен след установяване самоличността на момиченцето, за което са проверени 292 адреса в ромските махали на Раковски, Белозем, Чалъкови, Брезово, на които живеят деца на нейната възраст.

На нападателя му е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните си задължения, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова.

Той е криминално проявен и има две присъди – за управление на МПС след употреба на алкохол и без шофьорска книжка.

Медицинската експертиза потвърждава информацията на пострадалата д-р Божидара Пеевска, има и свидетелски показания за това, уточни Мутафова. По думите й прокуратурата има достатъчно основание да приключи делото преди да изтече на срока на прокурорското задържане.
В ареста са и останалите две лица – майката и бабата на детето, присъствали на инцидента, допълни прокурорът.