ПП "Възраждане" ще се яви на предстоящите парламентарни избори с "пълна" листа за 16-и многомандатен избирателен район (МИР) Пловдив - град от 12 кандидати за народни представители. Неин водач е Ангел Георгиев. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пловдив от градското ръководство на партията. 
Ние сме последователни в политиката и се борим в дългосрочен план "Възраждане" да поеме управлението на страната, коментира Георгиев. По думите му за тези избори социологическите агенции прогнозират, че партията ще е в борба за второ място. Това е цел минимум, която са си поставили и от партията очакват да имат поне 50 депутати в предстоящия парламент. За нас са важни политиките, а не определените личности, които ще ги водят, допълни Ангелов. Той коментира, че листата им за предстоящия вот на 9 юни е от млади и мотивирани хора, чиято цел е да върнат вярата на хората, че в България може да се осъществи промяна. От партията подемат кампания, с която призовават всеки един гласуващ да убеди поне петима негласуващи да отидат до урните. Единствено високата активност е гарант, че изборният резултат ще е възможно най-близко до реалността, посочи Ангелов.
Ангел Георгиев е бил част от 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание (НС), в които е бил член на комисиите на отбрана, култура и външна политика. Той е на 36 години, юрист, семеен, с две деца. На второ място в листата е Емил Янков, участвал в 49-ото НС. Той е икономист по образование, семеен, с две деца. Иван Пенков, който в момента е общински съветник в Общински съвет - Пловдив, е на трето място в листата. Той е специалист в сферата на туризма и се развива в човешките ресурси.
Следващите кандидати за народни представители в листата на "Възраждане" са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров, Димитър Йорданов, Красимир Николов, Чавдар Земярски, Кристиян Герговски и Георги Танев.