Обилният дъжд наводни улици и къщи в павелбанското село Скобелево, съобщиха за БТА от местната администрация. Към момента ситуацията вече е овладяна и няма опасност за населението или за околните населени места. 
След получаването на сигнала за наводнени улици и жилища кметът на общината Иса Бесоолу е отишъл на място, където заедно с кмета на селото Георги Петров, са координирали работата на екипите на терен. Своевременно е свикан кризисен щаб и е организирана работата на необходимата техника. На място е и пожарен екип. Бесоолу ще остане на място, посочиха от Общината. Той е уведомил и областния управител Ива Радева за ситуацията. През нощта в селото ще има дежурен екип. 
В Скобелево е имало значителни количества валежи и въпреки че Уба дере и Арман дере са били почистени наскоро, дъждовната вода е излязла извън пределите им и е покрила улиците в селото. Разчистването ще продължи и през утрешния ден. 
Освен в село Скобелево по-рано тази вечер, Иса Бесоолу отиде и в село Виден, за да се увери, че всичко там е наред. 
Гръмотевичната буря, която тази вечер се разрази в павелбанско, остави без електричество част града и село Габарево. Екипи на ЕВН обаче бързо са възстановили електрозахранването.