За втора поредна година в Стара Загора ще се проведе 5К Beroe Road Race. Това съобщиха на пресконференция председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев, Емилия Драгиева, заместник-председателят на лекоатлетическият клуб „Берое“ и началникът на отдел „Спортни дейности“ в община Стара Загора Петко Крумов. Надпреварата ще се състои в неделя.
„Искам да споделя с вас, че този проект 5К Beroe Road Race, е изцяло организиран от младите треньори в клуба - Иван Попов и Елеонора Драгиева. Имаме чудесни условия за работа благодарение на грижите от страна на Община Стара Загора“, посочи Емилия Драгиева
Тази година участие ще вземат и гости от пет държави – Кения, Кипър, Нидерландия, Дания и Белгия. 5К Beroe Road Race ще се проведе в старозагорския парк „Артилерийски“. Трасето стартира от там и преминава по бул. „Славянски“.
„Състезанието ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си за едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето на състезанието е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители на бягането“, посочиха още организаторите.
В неделния ден ще се проведе и общоградско бягане за деца. Над 600 са децата заявили участие в кроса на 600 метра. Всяко дете ще получи и медал за участие.
Председателят на БФЛА Иван Колев разкри, че тази година на 15 май ще се завърне и  лекоатлетическият турнир „Самарско знаме“ след 4 години прекъсване.
„Турнирът ще бъде определено интересен, тъй като дисциплините, които планираме да присъстват са в полза на атлетите, гонещи нормативи “, каза той.