ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предлагат на извънредно заседание - за газов хъб „Балкан“, за „Лукойл“, за „Боташ“, това съм казал на нашата група, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.
"Продължаваме промяната-Демократична България“ внесоха вчера предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“.
За срещата днес между служебния премиер Димитър Главчев и президента Румен Радев, Борисов заяви, че няма очаквания и добави, че дори не знае за нея.
Той коментира и какво е състоянието на финансите в държавата и предстоящото влизане на страната ни в еврозоната. „Аз мога да кажа преди три години, когато покривахме всички критерии и бяхме допуснати в най-бялата организация в Европейския банков съюз, в чакалнята на еврозоната заедно с Хърватия. Причината да не сме в еврозоната се корени преди три години. Сега само можем да чуваме негативни вести, но ние сме си го заслужили“, каза Борисов.
За това дали ГЕРБ ще може да работи с „Продължаваме промяната-Демократична България“ Борисов заяви: „Всичко зависи от тях. Те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за сегашния министър на външните работи, а срещу човека, който го взех от тях – Дани Митов, и го направих зам.-председател и партията го избра, за да имаме мост с тези хора. За техните министри, които останаха също си мълчат, за техните областни управители“, обясни лидерът на ГЕРБ.