До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството.  Не съм предлагал нищо. Продължаваме комуникацията с президента, каза още Главчев. Както съм говорил през тези дни, виждате, че има диалог. Диалогът продължава. Няма новина за съобщаване, добави той.
Днес, малко преди 9:00 часа, служебният премиер Димитър Главчев пристигна в президентството във връзка с предлаганите от него промени в кабинета.
На 17 април пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в двудневното заседание на Европейския съвет, служебният премиер Главчев каза, че очаква президентът Румен Радев да издаде указ за предложените промени в служебното правителство. Главчев предложи смяната на служебния министър на външните работи Стефан Димитров и на служебния министър на земеделието Кирил Вътев, като местата им съответно да заемат Даниел Митов и Георги Тахов.
По-рано същия ден държавният глава коментира, че иска да чуе реалните мотиви за исканата смяна. Радев заяви, че кани Главчев на разговори в петък, за да чуе какво го е накарало "така стремглаво, без да е работил с тези хора, без да ги познава" да си смени мнението.