Искаме оставката на председателя на парламента Росен Желязков, заяви председателят на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. По думите ѝ Желязков е издал заповед, която е заради анонсираното от тях желание да разкрият подробности от доклада “Боташ” и да го изпратят на българската и европейската прокуратура. Нинова посочи, че в тази заповед председателят на парламента нарежда пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия да се провеждат в Народното събрание (НС) само по мотивирано предложение на председателя на съответната ПГ или комисия.
За да се срещаме с вас и външни лица, ние трябва да искаме разрешение от председателя на НС, посочи Нинова и уточни, че за днешната среща, в която ще представят доклада “Боташ”, са поискали разрешение. 
Според Нинова това е безпрецедентно погазване на правата на опозицията. Затвориха парламента за един месец, отнеха ни правото на парламентарен контрол върху министрите и сега като капак на всичко и тази абсурдна заповед, каза тя.