Тони Димитрова и Христо Стоичков са специални гости в юбилейния концерт на братя Аргирови на 23 април в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.
Събитието, навръх рождения ден на дуета, е с участието на оркестъра на Държавната опера в Русе, с диригент Димитър Косев, както и солисти на операта.
За мнозина от българската публика Благовест и Светослав Аргирови са символ на златните години на младостта, златни – защото техните заглавия като златни лаврови листа увенчават 40-годишния юбилей от началото на тяхната вълнуваща изява на концертната сцена, коментират организаторите.
Турнето на братя Аргирови започна през март в Бургас със специален гост Тони Димитрова, след това продължи в Добрич и Варна.
„Навсякъде, всичко е разпродадено като едно време. Случва се невероятен ренесанс за българската музика. С концерта, който ни предстои в зала 1 на НДК, се сбъдва една наша мечта. Ще бъде с участието на оркестъра на Държавна опера – Русе, с диригент Димитър Косев и солисти на операта. Тони Димитрова и Христо Стоичков ще бъдат наши специални гости и ще излязат на сцената с нас. В концерта ни участие ще имат и дует „Мания“ и К. Lina (която работи с италиански продуцент и композитор, който прави аранжимент и страхотен ремикс на парчето „Гот е“)“, разказват артистите..
/ДД