Името на Мария Анастасова обиколи преди няколко дни всички български медии. Това е певица, чийто глас звучи в саундтрака на видеоиграта "Baldur`s Gate 3", спечелил наградата BAFTA на Британската филмова академия. Композитор на музиката е Борислав Славов, а Мария е основният вокал в нея с омагьосващия си елфически глас.
Мария Анастасова е завършила основното си образование в ОУ "Любен Каравелов", а средното - в МГ "Баба Тонка". Висшето си образование завършва в Нов български университет в специалност "Анимационно кино".
Като дете е била част от Русенска детска опера с ръководители Илия Деведжиев, Свилен Димитров и Росица Миновска-Деведжиева. Също така е ходила на балет в Русенската опера. Изучавала е пиано в Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" при Веселинка Иванова и класическа китара с Иван Кочев.
Година и половина работи в Русенската опера като артист-солист. Във Варненската и Пловдивската опера играе Бел в мюзикъла "Красавицата и Звяра", Илайза Дулитъл в мюзикъла "Моята прекрасна лейди", Мортиша в мюзикъла "Адамс", Фраскита в операта "Кармен" и други роли.