Музикални перли от прочути мюзикъли, покорили световните сцени, ще зарадват идния вторник ценителите на този развлекателен, но неимоверно труден жанр. С тази красива задача са се наели сопраното Анна Карадимитрова и пианистката Божена Петрова, които очакват меломаните на 23 април от 19 часа на сцена „Опера Фоайе“. Анна Карадимитрова ще изпълни арии и песни от „Уестсайдска история“, „Котките“, „Моята прекрасна лейди“, „Фантомът на операта“, а също от „Любовта никога не умира“, „Клетниците“ и „Пиратите от Пезанс“.  
Програмата е подготвена с много любов и вдъхновение. Концертът е наречен „Чувствам се красива“ - „I Feel Pretty“ е песен на Стивън Сондхайм е Ленард Бърнстейн от мюзикъла „Уестсайдска история“, чиято премиера е била през далечната 1957 година. В България първият мюзикъл се играе през 60-те години, казва се „Бел Ами“ и е на немския композитор Кройтер, разказва Анна Карадимитрова.
Нейна преподавателка по барокова музика и немски камерен репертоар е била Ирина Щиглич - именно Щиглич заедно с режисьорката Бистра Атананасова и хореографа Желка Анастасова откриват клас по музикален театър в НАТФИЗ, но специалността е закрита след няколко години. А по покана на Ирина Щиглич сопраното, което сега пее в Русенската опера, през 2002 година участва в спектакъла на Старозагорската опера „Ах, този мюзикъл“, като изпълнява откъси от „Котките“, „Уестсайдска история“, „Моята прекрасна лейди“ и др.
Русенската вечер във вторник е проект на Анна Карадимитрова, който е изцяло ориентиран към англоезичен репертоар - мюзикъл и оперета.
„В голяма степен той е плод на 17-годишния ми творчески опит в Кувейт. Участвала съм в две постановки на „Фантома“ като Кристин и Примадона, в „Уестсайдска история“ като Мария, в оперетите на Гилбърт и Съливън „Пиратите от Пензанс“, „Микадо“, „Пустинна песен“, ДГондолиериУ и др. Преди да заминем за Кувейт, на раздяла Ирина Щиглич ми подари копие на сборник с песни от мюзикъли на Андрю Лойд Уебър. Тези ноти бяха рядкост по това време. В Кувейт натрупах богат опит на вокален педагог със студенти в British School of Kuwait, American University of Kuwait, British Academy of International Arts, които изпълняваха мюзикълите в оригинал“, разказва сопраното. 
В момента две нейни ученички от индийски произход учат пеене в Berkley college of music, а Christina Hotton (нейната първа ученичка в ролята Кристин във „Фантома“) изпълнява мюзикъли на професионална сцена във Великобритания.
„Считам за собствено постижение и учениците си, които са добри пеещи актьори, разпръснати по света - в Канада, Америка, Полша, Австралия, Кувейт и другаде“, добавя Анна.
Нейната любима роля е Мария от „Уестсайдска история“, дала името и на русенския концерт. Любимото на стотици хиляди ценители заглавие Анна Карадимитрова би искала да се реализира и на сцена в Русе. Засега това е мечта - но концертът на 23 април със сигурност ще бъде реалност.