Четвъртият сезон на техническата академия на "Сирма" ще започне на 13 май. Предстоящото издание ще включва нови лектори, нова програма и методологии, с още повече добавена стойност за курсистите, съобщават от академията.
След три успешни сезона Сирма Академия се завръща с обновен формат. Първите четири седмици от обучението са напълно безплатна встъпителна IT програма, в края на която участниците ще имат възможност да тестват познанията си с входен изпит. Той ще им позволи да продължат образованието си в академията. Изпитът проверява способностите на курсистите за разрешаване на проблеми, както и основните им умения по програмиране и алгоритмично мислене. При успешното му полагане всеки ще може да продължи в направлението, в което иска да се развие: Back-end Development с Java и Spring, и съответно Front-end Development с JavaScript и React.
В рамките на три месеца курсистите ще изучават основните концепции и принципи в програмирането, които са общовалидни, независимо от технологията. Изучават се алгоритми и структури от данни; работа с бази данни; популярни архитектури и технологични рамки. В процеса на обучение се работи по няколко реални проекта, с което се виждат проблемите от практиката и различните начини за разрешаването им. В края на академията, курсистите могат да изберат да защитят финален проект, за да получат оценка за своите знания и умения.
Обучението е изцяло дистанционно и лесно може да се съчетае с работа или учене. Сирма се съобразява с динамиката на времето и адаптира програмата си спрямо настоящите изцяло дигитални тенденции. Всяка една от лекциите се записва и е достъпна за курсистите, които не са присъствали, за да могат да наваксат с материала в удобно за тях време.
Ограничения в кандидатурите няма, академията е отворена за всеки амбициран и мотивиран човек, който има отговорно отношение към процеса. Записването продължава до 12 май, включително на официалната страница на академията. 
Лектори в четвърти сезон са Ален Паунов и Ивайло Папазов - квалифицирани и опитни професионалисти в своите области, с богат опит във воденето на обучения и разработването на учебни програми. 
Ален Паунов е с над 12 години опит като преподавател в различни дисциплини и организации, а по настоящем ръководи образователната структура в Сирма. В четвъртото издание на академията той ще отговаря за обучителната пътека на курсистите с Back-end насоченост, допълват организаторите.
Ивайло Папазов има повече от 10 години опит в софтуерното инженерство и работата с различни JavaScript технологии като Node.js и React. Тази година той ще ръководи Front-end направлението в Sirma Academy.
"Сирма" е най-големият български ИТ холдинг с 31 години пазарно присъствие. В Сирма Груп Холдинг, се създават високотехнологични иновативни решения, услуги и продукти в едни от най-динамичните стратегически вертикали: финансов сектор; производство на опаковки; здравеопазване и науки за живота; логистика и транспорт; хотелиерство и електронна търговия. Основните хоризонтални специализации на холдинга са в сферата на изкуствения интелект и управлението на знания; IT консултации и системна интеграция.
Сирма Академия е образователна програма, която има за цел да отговори на спешното и нарастващо търсене на квалифицирани професионалисти в сектора на информационните технологии. Програмата осигурява възможност за придобиване на умения за писане на висококачествен код, използване на основни инструменти за разработка и отстраняване на грешки. Програмата на академията покрива всички аспекти – от самите основи на програмирането, през концепции за структуриране на код, като ООП; през структурни данни и алгоритми, до бази данни и конкретни инструменти за разработване на приложения.
/ЙВЛ