Със своя заповед кметът на Община Разград Добрин Добрев обяви 2 май, четвъртък, за неучебен и неприсъствен ден за всички училища на територията на общината, съобщиха от общинската администрация.
Това стана след обсъждане вчера с ресорния кмет „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева. В седмицата от 29 април до 5 май датата 2 май е единственият работен ден и при обявяването му за неучебен много хора ще имат възможност да бъдат заедно със семействата си за по-дълъг период около почивните дни за Великден и Гергьовден, както и да се включат в организираните от Община Разград културни мероприятия по повод празниците, около тази мотивация се обединиха кметът и ресорният зам.-кмет, посочват от общината. 
Заповедта на кмета е подписана вчера, а днес се връчва за сведение и изпълнение на директорите на училищата в Община Разград. Контролът по изпълнението ѝ е възложен на заместник-кмета Елка Неделчева, допълват от общинската администрация.
Неучебен ден за учениците на 2 май ще бъдe и в други градове в страната, сред които Бургас, Варна, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Самоков, София, Смолян,  Ямбол.