Над 200 деца от русенските училища „Иван Вазов“ и „Олимпи Панов“, както и от Кризисния център към сдружение „Център Динамика“ участваха в преминалия при огромен интерес първи фестивал на анимационното кино „Накъде ме водят мечтите“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“.
Малките участници в едноседмичния празник на рисуваните филми, гледат български и чуждестранни продукции, разделени в пет тематични области - „Класици на българско анимационно кино“, „Тенденции в развитието на българското анимационно кино“, „Иновации в световното анимационно кино“, „Земята е домът ни“ и „Песен и анимация“.
Освен зрители, малките гости на библиотеката бяха и автори. Те сами рисуваха любимите си образи в специалната работилница за анимационни герои и се научиха как да направят анимационен филм от бисквитки, бонбони и други лакомства.
Организатор на проявата беше сдружение „Българска асоциация на независимите художници аниматори - Пройко Пройков“, партньор на библиотека „Любен Каравелов“ по проект с европейско финансиране.