Волейболистите на „Дунав“ правят феноменална серия в първенството на Втора лига - 13 победи в 13 мача. В последния кръг те победиха в Перник и преследвача си „Миньор“ - 3:1. След този мач „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, очаквахте ли толкова лека победа срещу основния си конкурент?
- Мачът се разви така, че трябваше даже да приключи още по-бързо. Съдиите малко ни резнаха в първия гейм, но момчетата показаха после кой отбор е по-добър.
- Има ли играч, когото бихте отличили?
- Доволен съм всички.
- Защо това първо място през редовния сезон е толкова важно и каква въобще е наредбата за провеждане на шампионата? Има ли смисъл от плейофи?
- Наредбата си е наредба. Да, първото място е важно, защото дава домакинско предимство при плейофите, в които ще участват първите 8 отбора. Като лидери ние ще започнем с мач срещу осмия в класирането.
- Да речем, че стигнете до финал с „Миньор“. Колко и къде ще са тези мачове?
- Двубоите ще са два. Като отбор, станал първи през редовния сезон, имаме право да избираме къде ще се играе първият мач - навън или у дома. Ако се стигне до разменени победи, първенецът ще бъде определен с изиграване на допълнителен златен гейм. Победителят ще влезе директно в Суперлигата, а загубилият тим ще се срещне с предпоследния отбор от елита.
- Вече на два пъти получавате право да сте сред най-големите, но по финансови причини отказвате място сред първите майстори и играете във втория ешелон. Има ли вероятност да се окажете в същата клопка?
- Не знам, кой да ти каже.