Станислав Григоров се занимава с математика от ранна възраст. Двете му най-важни постижения са бронзов медал от международната математическа олимпиада в Сингапур SIMOC (Singapore International Math Olympiad Challenge), когато става член на първия випуск на "Отличниците на България" (2017) и сребърен медал от Международната математическа олимпиада на Азия AIMO (Asia International Math Olympiad) в Банкок, Тайланд (2018).
Но наред с това и спортува - със същата отдаденост. През 2021 година за първи път е повикан в националния отбор по гребане. През 2022 година се класира на 12 място на световното първенство по гребане за юноши във Варезе, Италия и на 8 място на европейското първенство за юноши във Варезе. Тогава става и балкански шампион във Вишеград, Босна и Херцеговина
През 2023 е петнадесети на световното първенство за младежи до 23 г. в Пловдив и девети на Европейското първенство в Крефелд, Германия. Има 2 сребърни медала от международната регата в Блед, Словения. Същата година СКАГ "Локомотив" завършва първи в отборното класиране за мъже за първи път от 6 години.