Комплексният онкологичен център в Русе е сред десетте специализирани здравни заведения в страната, които получиха от фондация „Стилиян Петров“ медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лева. Сумата е част от събраните на организирания на 6 септември миналата година „Мач на надеждата“ в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.
„Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха. Щастлив съм, че с усилията и огромните сърца на всички, които се включиха по един или друг начин в благотворителната кауза на нашата фондация, успяхме да подсигурим на пациентите в България страдащи от онкологични заболявания по-добри и качествени условия за тяхното лечение“, заяви бившият капитан на националния отбор, „Селтик“ и „Астън Вила“.
С остатъка от събраните средства от „Мача на надеждата“ Стилиян Петров и съпругата му Паулина ще помогнат финансово и на засегнати от ракови заболявания българи. Екип от специалисти ще ги консултира, за да бъде разпределена сумата най-справедливо, ефективно и прозрачно.